Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Verkeerslessen ANWB

07 maart 2024

Dinsdag 20 Februari is de ANWB bij ons op bezoek geweest. De ANWB vindt verkeersveiligheid erg belangrijk, daarom geven ze leuke en leerzame verkeerslessen op basisscholen. Het zijn praktijklessen voor alle groepen. Iedere klas deed mee aan een activiteit. Deze duurde anderhalf uur. Het was een geslaagde ochtend. De kinderen hebben op een leuke manier veel geleerd.

Groep 1/2 deed mee aan ‘Toet toet’. Ze leerden (gevaarlijke) verkeersgeluiden herkennen en ze oefenden met oversteken. Daarnaast leerden de kinderen waarom het zo belangrijk is om een kinderzitje en de autogordel te gebruiken.

 

 

 

 

 

 Groep 3 & 3/4 deed mee aan ‘Blik en klik’. Ze leerden vooral veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leerden ze begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Groep 5/6 deze mee aan ‘Hallo auto’. Ze leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en ze mochten zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.

 

 

 

 

 

 Groep 7/8 & 8 deden mee aan ‘Trapvaardig’. Zij trainden hun praktische fietsvaardigheid. Ze fietsten over een uitdagend parcours. Hierin kwam van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook fietsten ze met een zware rugtas op. Hiermee werden ze voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

 Nieuwsarchief