Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Spoorzoekers got TALENT

15 januari 2024

 

Ook dit jaar nemen alle leerlingen deel aan Spoorzoekers' got TALENT!

Dit zijn lessen waarin op een andere manier geleerd wordt en waar kinderen nieuwe talenten kunnen ontdekken.
Van te voren hadden we de workshop thema's bekend gemaakt en hebben alle kinderen leten weten welk thema ze niet aanspreekt. Bij alle andere thema's konden ze worden ingedeeld, zodat ze nieuwe talenten van zichzelf kunnen gaan ontdekken.

 

Op jaarbasis verzorgt het team van de Spoorzoeker 3 rondes. Elke ronde bestaat uit 3 lessen (elke week 1 uur). We doen dit klasdoorbrekend (kleuters t/m groep 8 door elkaar) zodat er ook op het sociaal-emotionele vlak talenten kunnen worden ontdekt. Oudere leerlingen die heel goed jongere leerlingen kunnen helpen bijvoorbeeld.

Wat hebben we in ronde 1 gedaan?

 

  • Film & fotografie: Als regisseurs & cameramensen aan de slag met het maken van een eigen film: een stopmotion, een vlog of een dominobaan in beeld! Dat wordt tof! Wat een gave films zijn er gemaakt! Ieder op zijn eigen manier. Sommige maakte in een groepje een filmpje van een domino baan, anderen hebben een hele gave stopmotion film gemaakt, waar een ander heeft zijn tekentalenten ingezet om zo een animatie film te maken. In de laatste les hebben de leerlingen gezorgd voor perfecte plaatjes! Ze zijn als echte fotografen aan de slag gegaan met: elkaar te fotograferen in een krijttekening, door een portretfoto te maken en een foto speurtocht waarbij ze vele voorwerpen in school moesten fotograferen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Heel Spoorzoeker bakt: Arabische hapjes gebakken (Syrische Fataeer & Syrische Warmaat) met de recepten van Raniah & Irakese thee gedronken. Lekker hoor! In de tweede les heeft deze groep heeft italiaanse pizaa's gemaakt met echt pizza-deeg uit de pizzaria...Delizioso! In les drie een speciaal een Sinterklaas-editie waarbij de leerlingen alles geleerd hebben over chocolade. Waar komt dit lekkernij eigenlijk vandaan? Daarna zijn ze zelf aan de slag gegaan met het versieren van hun eigen chocolade-letter, mmmmmmm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Bouwmeesters: Een ontwerp van een droomhuis gemaakt, net als echte architecten! De tweede les zijn ze echt gaan bouwen, onderbouw leerlingen met speelmateriaal & de midden-/bovenbouw heeft echt gemetseld met mini baksteentjes en een soort cement. Met kosteloos materiaal hebben de bouwmeesters dit keer in schoenendozen een kamer uit het paleis van Sinterklaas ontworpen en gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Sport: Een coole mountainbike clinic voor de midden & bovenbouw & spelen in het speel-leer-bos (onderbouw). In de tweede les werd er op een echte tennisbaan aan de slag gegaan met een racket en tennisbal. Hier hebben we nieuwe tennis talenten ontdekt...Game - set - match! In de laatste les op excursie naar destatec, tafeltennisvereniging in Swalmen. Hier werden ze begeleidt door zeer ervaren tafeltennisers. Ze deden allemaal leuke balvaardigheid spelletjes en speelden natuurlijk een potje ping pong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Theater: deze week kwam dans aan bod, lekker shaken met Soraya van the Movement! Bij theather hoort ook muziek. De leerlingen van de onderbouw zijn muziek gaan maken met instrumenten en vormden samen een orkest. De midden & bovenbouw is met een echte rapper aan de slag gegaan. Wat een toffe beats zijn er gemaakt! In de derde les op excursie naar het theater de Oranjerie in Roermond, hoe leuk is dat! De leerlingen kregen een rondleiding door het hele theater. Ze mochten zelfs op de bune en in de kleedkamers. Net echte artiesten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nieuwsarchief