Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Kinderboekenweek - bezoek kinderboekenschrijfster Manon Sikkel!

08 oktober 2019

Reis mee
2 oktober was de aftrap van de Kinderboekenweek!

Het thema dit jaar is ‘Reis mee’, alles over reizen en vervoer.

 

 

Opening met Manon Sikkel
Op de Spoorzoeker openden we dit jaar de Kinderboekenweek met een bezoek van Manon Sikkel. Manon Sikkel is kinderboekenschrijfster én kinderboekenambassadeur van Nederland! Ze werd bekend met haar boeken over Elvis Watt, IzzyLove en Geheim Agent Oma. Ze won drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Manon kwam vertellen en voorlezen aan alle kinderen van de Spoorzoeker. Eerst bij de jongste twee groepen, daarna bij de bovenbouw. Het was ontzettend leuk! De kinderen vonden de verhalen prachtig en Manon vond het heel erg leuk om op de Spoorzoeker te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andere activiteiten
De Kinderboekenweek duurt tot en met 11 oktober. We lezen veel (nieuwe) boeken, zingen of luisteren naar het lied ‘Reis mee’ https://www.youtube.com/watch?v=Agy0kqdMBDE, we oefenen voor de voorleeswedstrijd én we tekenen voor de tekenwedstrijd. Ook komt er een grote vrachtwagen naar school waar we naar gaan kijken en in mogen zitten.
11 oktober sluiten we de Kinderboekenweek af met onze jaarlijkse finale van de voorleeswedstrijd. Ook wordt dan de winnaar van de tekenwedstrijd bekend gemaakt!

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema reizen
Het thema reizen gaat na de herfstvakantie nog een paar weken door. Alle klassen zijn ingericht als een land. Klas juf Josje & juf Randi: Polen. Klas juf Veronique: Marokko. Klas juf Brigit & juf Saartje: Mexico. Klas meester Roy: U.S.A.

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Spoorzoeker

Kasteel Hillenraedstraat 36 

6043 HK Roermond

Tel.: 0475 - 320 805

E-mail: Spoorzoeker@aloysiusstichting.nl