Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

De Spoorzoeker is Goed!

16 november 2020

De Onderwijsinspectie heeft ons deze week laten weten dat zij De Spoorzoeker een goede school vindt. Zo’n Goed krijg je als team niet zomaar. Wij doen het béter dan ‘voldoende’ en dat is een mooie waardering voor ons werk. Dat de inspectie juist de samenwerking met leerlingen, ouders en samenwerkingspartners Goed vindt, is extra fijn. Wij maken ons immers elke dag sámen sterk voor goed onderwijs.

De Onderwijsinspectie kwam op 13 oktober 2020 op bezoek bij ons op school. Zij sprak met kinderen en medewerkers en keek ook in lessen van alle groepen. Deze week kwam het onderzoeksrapport binnen: wij zijn Goed!

Wat valt de inspectie vooral op? Wij zorgen ervoor dat kinderen elke dag in een fijne sfeer kunnen leren op school. Dat maakt ons pedagogisch klimaat Goed.

Ook onze kwaliteitscultuur en kwaliteitszorg zijn Goed. Wij leren van elkaar, kijken samen naar onderwijsresultaten en naar hoe wij ons werk nog beter kunnen doen. De samenwerking met kinderen in de klas en in de Leerlingenraad, de manier waarop wij ouders betrekken bij het onderwijs en het partnerschap met organisaties als de gemeente, andere scholen, jeugdzorg en sport, is ook Goed vindt de inspectie.

Natuurlijk is voor ons team de waardering van kinderen en ouders het allerbelangrijkste. Dat ook de Onderwijsinspectie ziet en merkt dat wij een goede school zijn, is voor onze leerlingen, hun ouders, onze partners en ons team een welverdiende pluim. Samen maken wij De Spoorzoeker Goed!

 



Nieuwsarchief