Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Bezoek Limburgs museum

12 maart 2020

Alle groepen van de Spoorzoeker zijn met de trein naar Venlo, naar het Limburgs museum geweest. De museumlessen die de groepen hebben gevolgd in het Limburg museum zijn in het thema geschiedenis. Lees hieronder hoe leuk het bezoek voor elke klas was...

 

Groep Josje/Randi - museumles geheime uitgang kasteel

Na een kort ritje met de trein waren we aangekomen in Venlo. Het museum lag vlak naast het station. De deuren werden speciaal voor ons geopend. De tourleidster nam ons mee naar de tentoonstelling. We zagen er kanonnen, katapulten (ook wel ‘lepelblijde’ genoemd) en kastelen. We moesten erg goed op blijven letten want de tourleidster probeerde ons regelmatig in de maling te nemen. Zo vertelde ze bijvoorbeeld dat er met de katapult rozen werden afgeschoten als de landheer verliefd was op een vrouw uit het andere kasteel.

De groep werd verdeeld in 3 groepjes die vervolgens door een speurtocht verschillende opdrachten moesten doen door de tentoonstelling. Er was ook nog even tijd om onze eigen fantasie te gebruiken. Zo konden we onze eigen kastelen bouwen inclusief draken. Daarna vertrokken we weer met de trein naar school. Het was een spannend, maar vooral een gezellige ochtend geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep Veronique - museumles ridders & jonkvrouwen

Dinsdag 11 februari gingen we met de trein naar het Limburgs Museum in Venlo.

Op de heenweg zaten we in een bijna lege trein, heerlijk rustig.

In het museum keken we eerst een filmpje over de riddertijd.

Daarna heeft de mevrouw uitgelegd hoe de katapult en het kanon werkten.

Vervolgens mochten we in drietallen zelf een speurtocht door het museum doen.

Dit was erg leerzaam, maar ook spannend want we ontdekten een geheime tunnel.

Na een lekker koekje gingen we met de trein terug naar Roermond.

Dit zouden we heel graag nog eens doen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep Brigit/Saartje - museumles ridders & jonkvrouwen

Bij het Limburgs Museum kregen we een heuse vip behandeling. We werden al ontvangen bij de ingang en terwijl het museum voor overig bezoek gesloten was, kregen onze leerlingen een prachtige rondleiding vol interessante weetjes. Als alles zo dichtbij is en zo tastbaar wordt, krijg je opeens een veel beter beeld van deze tijd.
Ze mochten o.a. een helm op, voelen aan een handschoen van een ridder, een katapult bedienen (gelukkig was deze onklaar gemaakt😊)
De leerlingen hebben goed samengewerkt om een speurtocht tot een goed einde te brengen.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep Roy/Femke - museumles archeologie & restaureren

We gingen met de trein naar Venlo, in de trein was het super druk maar gelukkig was er plaats. Toen we aan waren gekomen, zagen wij gelijk het Limburgs museum. We gingen naar binnen en we liepen naar een soort van bioscoop zaal. Daar kregen we een filmpje te zien over het verleden van Venlo. Toen het filmpje klaar was, gingen we naar een grote zaal. Daar stonden spullen van de prehistorie tot de middeleeuwen. We zagen wapens, botten en nog veel meer dingen. Toen we alle zalen met spullen hadden gezien, mochten we oude scherven vast plakken. En toen het klaar was, mochten we wat mee nemen naar school. We liepen eerst een rondje om het museum heen omdat we anders te vroeg bij het station waren. Na het rondje gingen we naar het treinstation en gingen we weer terug met de trein naar Roermond. Maar deze keer was het helemaal niet druk. Eenmaal op school deden we nog een les en toen spelen. Het was echt SUPER LEUK!!!!!!

(verslag van Kieran uit groep 7)

 

 



Nieuwsarchief