Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Kinderboekenweek 2023 'Bij mij thuis!'

06 oktober 2023

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

Lezen is belangrijk

Om te kunnen lezen heb je leuke boeken nodig! Elk jaar huren we op de Spoorzoeker een nieuwe biebcollectie. Speciaal voor kinderboekenweek heeft elke klas een nieuw boek cadeau gekregen. Tijdens de opening van kinderboekenweek heeft elke klas het boek uitgepakt. De kleuters lezen voor aan hun eigen knuffel. We wensen iedereen veel (voor)leesplezier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Schrijver Michael Reefs op bezoek
Elk jaar komt er, tijdens de kinderboekenweek, een schrijver op bezoek op de Spoorzoeker. Dit jaar kwam Michael Reefs voorlezen en vertellen uit & over zijn boeken van ''De biebbende" & "De tempeljagers" in groep 6/7/8. Dit was echt supertof! Hij had heel veel boeken mee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Afsluiting kinderboekenweek

De kinderboekenweek wordt elk jaar afgesloten met een voorleeswedstrijd en bekendmaking van de winnende tekening van de tekenwedstrijd! Zoals altijd een mooie afsluiting van een hele leuke week.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Er zijn prachtige tekeningen gemaakt en er werd op hoog niveau voorgelezen!

Schoolwinnaars zijn Nikodem met de mooiste tekening en Shiv met het beste voorlezen!
Zij mogen een mooi boek uit gaan zoeken bij kinderboekenwinkel De Kleine Tovenaar.

 


 

 Nieuwsarchief