Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

Week tegen pesten 2023

27 september 2023

Goed voor elkaar!

 

De slogan van de Week Tegen Pesten 2023 is ‘Goed voor elkaar!’. Zijn jullie goed voor elkaar? Dan hebben jullie het goed voor elkaar! Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat. Ook de Spoorzoeker doet mee van 25 t/m 29 september met de Week Tegen Pesten.

Goed zijn voor elkaar; het klinkt eenvoudiger dan het is. Soms botst het, zo ook op school. Als leerling word je in een groep geplaatst met leeftijdsgenoten die je niet zelf hebt uitgekozen. Leeftijdsgenoten met wie je overeenkomsten hebt, maar ook een hoop verschillen. En toch moet je het samen doen. Het goede nieuws is: Samenleven kun je leren.

Maar hoe doe je dat met elkaar? Dat is een gezamenlijke opdracht. Zowel de leerlingen, de ouders als het schoolteam. Iedereen in de school heeft daarin een verantwoordelijkheid en kan op een positieve manier bijdragen aan het goed met elkaar omgaan. Oftewel: het vormen van een fijne groep waarin pesten geen ruimte krijgt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Stop pesten button

Onze superheld Tara (het klopt, het was stiekem juf Sanne) heeft aan het begin van deze week in elke groep de stop pesten buttons uitgedeeld en op deze manier de week tegen het pesten geopend. De juffen & meesters besteden hier uiteraard altijd aandacht aan het hele schooljaar, maar deze week nog net ietsjes meer.

 

 Nieuwsarchief