Wij willen vanuit wederzijdse betrokkenheid leerlingen helpen om zichzelf te kunnen zijn.

Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen! Schrijver op bezoek!

17 oktober 2022

De Kinderboekenweek 2022 is gi-ga-groen!
In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Ga mee op avontuur om al het moois van de natuur te zien! Leer over bijzondere dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken. Kom daarna mee naar buiten...

Lezen is belangrijk. Om te kunnen lezen heb je leuke boeken nodig! Elk jaar huren we een nieuwe biebcollectie. Speciaal voor kinderboekenweek heeft elke klas een nieuw boek cadeau gekregen. We wensen iedereen veel (voor)leesplezier!

 

Schrijver Pim Lammers op bezoek
Elk jaar komt er, tijdens de kinderboekenweek, een schrijver op bezoek op de Spoorzoeker. Dit jaar kwam Pim Lammers voorlezen en vertellen uit zijn boek ''De boer en de dierenarts" & "Het lammetje dat een varken is" in groep 1/2/3/4/5. Ook heeft hij een kort bezoek gebracht aan groep 7 & groep 7/8. De Spoorzoeker heeft 3 boeken van Pim Lammer aangeschaft ("Het lammetje dat een varken is", "Ik denk dat ik ontvoert ben", "Ik mis Milo"), deze heeft hij alledrie gesigneerd!

 Nieuwsarchief

De Spoorzoeker

Kasteel Hillenraedstraat 36 

6043 HK Roermond

Tel.: 0475 78 36 03

E-mail: Spoorzoeker@aloysiusstichting.nl