Wij hebben zorg voor ieder ander, met name voor hen die het moeilijker hebben dan wijzelf en dat doen wij door volhardend te zijn in onze betrokkenheid.

ANWB streetwise

04 november 2019

Donderdag 24 oktober is de ANWB bij ons op bezoek geweest. De ANWB vindt verkeersveiligheid erg belangrijk, daarom geven ze leuke en leerzame verkeerslessen op basisscholen. Het zijn praktijklessen voor alle groepen. Iedere klas deed mee aan een activiteit. Deze duurde anderhalf uur. Het was een geslaagde ochtend. De kinderen hebben op een leuke manier veel geleerd.

Groep 3/4 'Blik en klik'

Groep 3/4 deed mee aan ‘Blik en klik’. Ze leerden vooral veilig oversteken over een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook leerden ze begrijpen waarom je in de auto een gordel en autostoeltje moet gebruiken.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep 5/6 'Hallo auto'

Groep 5/6 deze mee aan ‘Hallo auto’. Ze leerden over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Ze mochten zelf plaatsnemen op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en ze mochten zelf remmen! Ook het dragen van een veiligheidsgordel en wie een autostoeltje of zitverhoger moet gebruiken komen in deze les aan bod.

 

 

 

Groep 7/8 'Trapvaardig'

Groep 7/8 deden mee aan ‘Trapvaardig’. Zij trainden hun praktische fietsvaardigheid. Ze fietsten over een uitdagend parcours. Hierin kwam van alles aan bod: slalommen, over schuine stukjes fietsen en ook over je schouder kijken en je hand uitsteken en toch rechtdoor fietsen. Ook fietsten ze met een zware rugtas op. Hiermee werden ze voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Verslag Evandro & Chayenna - Streetwise Hallo Auto
Er waren mensen van ANWB op school. Tessie deed een klein lesje over remmen. Over snel remmen en ze lieten filmpjes zien. Ook hadden ze foto’s en daarna gingen we naar buiten naar de elektrische auto. Ze hadden ook een lijn gezet met start en finish en we mochten om de beurt rennen en als we als we over de finish waren moesten we zo snel mogelijk remmen. We zetten kruisjes waar we stopten.
We mochten ook in de auto zitten en zelf remmen. En het was heel leuk groetjes groep 5/6

 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

De Spoorzoeker

Kasteel Hillenraedstraat 36 

6043 HK Roermond

Tel.: 0475 - 320 805

E-mail: Spoorzoeker@aloysiusstichting.nl