Leestijd 1 - 2 min
De Spoorzoeker viert 20-jarig bestaan met Talentencircus
Talentenweek vast onderdeel van onderwijsprogramma
De Spoorzoeker vierde dit jaar het 20-jarig jubileum met een jubileumfeest. Directeur Bart Waijers hees zich in een spreekstalmeesterspak en dat was niet voor niets. Het feestthema: Talentencircus! Passend bij het onderwijs van de school, maakten kinderen volop kennis met hun talenten.

“Het was zó mooi!” Coördinator Sanne Dijcks van De Spoorzoeker geniet nog na van de geweldige jubileumdag. Een mooie fotowand in de school in Roermond herinnert de leerlingen, ouders en collega’s nog aan hoe leuk het was. Leerlingen en ouders waren welkom in de school en kregen een plattegrond waarop alle activiteiten stonden. Voor elke activiteit konden zij een sticker plakken op hun kaart en de dag werd afgesloten met een lekker hapjesbuffet dat mede door ouders werd samengesteld.

“Het is een echt jubileumfeest geworden”, zegt Sanne. “Kinderen, ouders en collega’s waren vrij om te doen wat zij leuk vonden en de sfeer was super. We hebben nog nooit zóveel ouders in de school gehad.”

Een greep uit de vele activiteiten: oudhollandse spellen en een stormbaan buiten, schilderen, koken, schminken, leren drummen, ballondieren maken, kermisspellen, acrobatiek, een open podium om te zingen en te dansen, een voetbalclinic en kickboksen. Inderdaad: voor elk wat wils!

Structureel aandacht voor talentontwikkeling

De Spoorzoeker in Roermond laat kinderen ook komend schooljaar hun talenten ontdekken tijdens Spoorzoeker’s got TALENT. 

In deze speciale talentweken maken kinderen kennis met onder meer sport, techniek, cultuur, koken, bakken, science, magie, dieren, allerlei beroepen, noem maar op. Tijdens de groeps-doorbrekende workshops – door eigen collega’s of externe samenwerkingspartners gegeven – verbreden kinderen hun wereld en laten hun kennis en vaardigheden groeien.

Ook een gezonde leefstijl moet je ontwikkelen. Daarvoor is Spoorzoeker FIT. Zo besteedde het team tijdens de Spoorzoeker FIT-week afgelopen schooljaar onder meer aandacht aan bewegen, smaaklessen en gezond eten. Ouders werden uitgenodigd voor een gezonde lunch, samen met hun kind op school.

auteur Anne-Marie Veldkamp
eerder verschenen Informatiekrant Samen betekenisvol leren