Leestijd 2 - 3 min
Schoolverlatersdag De Spoorzoeker
Trots op onze schoolverlaters!
Op 2 juni gingen meester Roy, meester Sander en juf Femke met groep 8 richting amusementscentrum Zone 10 in Hulsberg. Niet zomaar natuurlijk: het was schoolverlatersdag! We kijken terug op een geweldige dag. Daniano gaat onze school zeker missen, vertelt hij. En hoe kijkt de moeder van Sam terug op de tijd op De Spoorzoeker?

Wat is het hele team van De Spoorzoeker trots op alle schoolverlaters! Zij hebben sinds hun start op onze school hard gewerkt en veel geleerd. Nu gaat een aantal leerlingen door naar het regulier onderwijs, een aantal gaat een maatwerktraject volgen om daarna naar het regulier te 'schakelen' en een aantal gaat naar het voortgezet speciaal onderwijs. Zo heeft iedereen zijn of haar plekje gevonden. Zij gaan het vast allemaal geweldig doen op hun nieuwe school.

We hadden op 2 juni een geweldige schoolverlatersdag. De kinderen begonnen de dag in Hulsberg met crossen op een BMX op een spectaculair parcours. Na even op adem komen, speelden we Airsoft. Iedereen kreeg een overall aan, een masker op en een BB Gun in de hand. Het ging er fanatiek maar heel sportief aan toe. De dag werd besloten met een gezellige barbecue met het complete team van De Spoorzoeker.

"Veel bereikt, nu naar Citaverde"

Daniano is een van de schoolverlaters. "Ik heb twee jaar op De Spoorzoeker gezeten en ik heb in korte tijd veel bereikt. Ik ben slimmer geworden! Ik ga naar Citaverde en dat was mijn doel. Ik heb ervoor gewerkt. Dit schooljaar was top. Mijn leraren zijn er vaak voor mij geweest en ik voelde me goed op school. Onze klas was ook supertof. Ik ga de school wel missen en ik kom zeker ook een keer terug."

Daniano samen met leerkracht Roy van De Spoorzoeker
"Met De Spoorzoeker de juiste keuze gemaakt"

Manon, de moeder van schoolverlater Sam, kijkt terug op een fijne tijd op De Spoorzoeker.

"En dan komt het moment dat je onder ogen moet zien dat je zoon beter op zijn plek is in het speciaal onderwijs en begint een spannende tijd. Welke school is dan geschikt? Hoe is het voor hem om een nieuwe start te moeten maken? Kan hij zijn draai wel vinden?

Op advies van Sam zijn school kwamen we uit bij De Spoorzoeker. Ik wist meteen: dit moet zijn nieuwe school worden. Sam stroomde in in groep 6 en voelde zich al snel thuis. Er was aandacht voor zijn problematiek, er was duidelijkheid en structuur. Precies wat hij nodig heeft.
Het contact met de leerkrachten was heel prettig, zij zijn makkelijk bereikbaar en er is ruimte voor overleg. Sam ging weer met plezier naar school en zat 's ochtends al op tijd klaar voor het busje naar school. Geen gemopper meer! Dat liet wel zien dat De Spoorzoeker de juiste keuze was.
Ik heb er alle vertrouwen in dat Sam het prima gaat doen in de brugklas!"

auteur Anne-Marie Veldkamp
relevante categorieën doorgaande leerlijnen, kernwaarden

De Spoorzoeker

Kasteel Hillenraedstraat 36 

6043 HK Roermond

Tel.: 0475 78 36 03

E-mail: Spoorzoeker@aloysiusstichting.nl