Leestijd 1 - 2 min
Op zoek naar ieders talent in Roermond
Op De Spoorzoeker in Roermond krijgen kinderen de kans om hun talenten te ontdekken en die verder te ontwikkelen. Nieuw dit schooljaar: Spoorzoeker’s got talent. Hiermee biedt de school voor speciaal onderwijs naast rekenen, lezen, spelling en andere belangrijke vakken ook lessencycli aan waarin kinderen hun (andere) talenten kunnen ontdekken. De pilot was alvast een groot succes.
Soldaat van De Spoorzoeker!

Een stevige brug maken, een soldaten-t-shirt ontwerpen en een echte stormbaan bedwingen en tijgeren bij activiteitencentrum Home of Heroes: als je dat allemaal lukt ben je een echte Soldaat van De Spoorzoeker!

Legomasters

Een doolhof maken van lego met behulp van de beebotrobot, een zo hoog mogelijk bouwwerk maken en een krukje bedenken en bouwen waarop je echt kunt zitten: ga er maar aan staan! Het lukte de kinderen van De Spoorzoeker die dus echte Legomasters zijn en daarmee verdienden zij allemaal een gouden legoblokje.

Vlog en film

Hoe vlog en film je zodat je de kijker goed informeert en enthousiast maakt? Van stappenplan tot filmen en editen om tot een kort en flitsend filmpje te komen: dat was super leerzaam. Het onderwerp was Spoorzoeker’s got talent natuurlijk. De kinderen leverden als echte Steven Spielbergs prachtige resultaten af.

Zelf een escaperoom bedenken, ontwerpen en inrichten, hoe cool is dat?

Natuurlijk werden alle escaperooms – De Efteling, de Jungle en de Verlaten school - ook uitgeprobeerd en moesten kinderen codes kraken en puzzels oplossen.

auteur Anne-Marie Veldkamp
fotografie Maartje van Berkel, Maartje van Berkel
relevante categorieën betekenisvolle leeromgeving, koers, onderwijs

De Spoorzoeker

Kasteel Hillenraedstraat 36 

6043 HK Roermond

Tel.: 0475 78 36 03

E-mail: Spoorzoeker@aloysiusstichting.nl