Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Alleen op school!

26 maart 2020

Ook met minimaal 1,5 meter afstand tussen elkaar, valt er genoeg leuks te bedenken om te doen als afwisseling van taal en rekenen. Kieran doet bijvoorbeeld graag zijn best om meester Roy in te maken met tafelvoetbal. Ook intern begeleider Noortje doet mee.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In je eentje op school
In je eentje op school … Dat is wel héél bijzonder, vindt ook Kieran. Omdat zijn moeder in de zorg werkt, komt Kieran een aantal dagen per week ‘gewoon’ naar De Spoorzoeker. “Wel een beetje raar zo”, vindt hij. “Met iets meer kinderen erbij is het natuurlijk leuker. Maar lekker rustig is het weer wel, dat vind ik ook best fijn. En we maken het extra gezellig!”

Het team van De Spoorzoeker heeft een rooster gemaakt zodat er steeds twee collega’s paraat zijn bij Kieran op school. Vandaag is Roy Dijcks er.

“Eerlijk gezegd vind ik het na een aantal dagen thuis werken wel fijn om weer gewoon een dag op school te zijn”, vertelt die. Tussen de lestaken door kopieert Roy werkpakketten voor leerlingen, zodat die thuis op papier door kunnen werken als online leren niet lukt. “We hoorden dat een aantal servers van leerplatforms zoals Junior Einstein afgelopen periode overbelast was.”

Lekker met de LEGO
En Kieran? Die wisselt zijn lessen af met ontspanning. Vandaag stort hij zich op de LEGO-trein. Hij heeft de gymzaal voor zichzelf en volgende week neemt een leerkracht een zaaibak mee, zodat hij zaadjes kan planten. Kortom: hij vermaakt zich wel de komende tijd. “Het is best leuk zo!”

 



Nieuwsarchief